THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

La Frog

20 juni, 2011

Gå ner i vik med sex!

Surfade runt lite på nätet och trillade över detta blogginlägg ifrån sajten Allt för Föräldrar. Det är en bloggare vid namn GladaKon (finns nu mera på http://gladakon.blogspot.com) som skrivit så jäkla underbart att jag bara var tvungen att sätta in det här - med all creds till den Galna Kon förstås ;)

För länge sedan hörde jag att man kunde gå ner i vikt genom att ha sex. Det var en del skriverier i media om par som hade gått ner i vikt genom att ha mycket sex.
Perfekt tänkte jag. Hatar att gå på gym eller att studsa runt i grupp så det skulle kunna vara träningen för mig. Att jag även gillar att ha sex underlättar ju det hela lite.

Men så kommer det nya rön.
Man går inte ner i vikt av att ha sex! Det är enbart en lyckokänsla som infinner sig efter sexakten och de hormonerna som gör att man mår bra i livet... eller någon liknande förklaring. När man har sex förbränner man lika mycket kalorier som att dammsuga.

Snacka om att känna sig som en loser.
Först var jag deppig över de nya rönen. Vadå inte förbränna något... bara vara lycklig och tillfredställd?
Sedan började jag titta närmare på vad detta egentligen innebar för mig.
Att vara lycklig och tillfredställd är ju inte så bara, det är ju kanoners. Vem vill inte uppnå det? Så vad gör det om man inte förbränner mer än om man skulle ha dammsugit?
Men vänta nu... dammsugit vadå?
De som gjorde forskningen har nog inte dammsugit mitt hem. Det spelar ingen roll om jag bott på 37 eller 157 kvm, jag har alltid varit helt slut efter efter allt dammsugande. Bor jag trångt behövs det ibland flyttas lite möbler, ligga på mage för att nå under soffan eller inta andra konstiga ställningar för att nå ställen som bara dammråttorna hittar till. Bor jag stort är det istället gigantiska ytor och gärna lite trappor som jag ska släpa dammsugaren i.
Att dammsuga mitt hem är ett helt workout-pass och likaså att ha sex med mig tills jag är tillfredställd.
Så än en gång hade forskarna rätt:
Genom att ha sex förbränner du lika mycket som att dammsuga!

1 kommentarer:

GladaKon sa...

Men vad trevligt att du hittat och gillar det jag skriver. Man tackar och bockar :)